0
ThermoFit
Serious about sleep
SymbioŽ Classic
SymbioŽ Fusion
SymbioŽ Ergonomic
SymbioŽ Top
 

De meest gestelde vragen op een rij*

* Heeft u een vraag die hier niet wordt beantwoord? Neemt u dan contact op met onze klantenservice!

Algemeen

Gebruik

Onderhoud

Garantie
 • Wat is  memory foam?

Memory foam is een hoogwaardig schuim met unieke eigenschappen op het gebied van comfort.Wie op een memory foam kussen of oplegmatras slaapt, ervaart een veel hoger comfort dan op een "gewoon” matras of kussen. Ook helpt memory foam om pijnlijke drukpunten bij het slapen te ontlasten en te voorkomen.
[naar boven] • Hoe werkt memory foam?

Memory Foam werkt drukverlagend. Door druk en warmte vormt memory foam zich precies naar uw lichaamscontouren. Zo wordt de druk verdeeld over het hele contactoppervlak, en niet slechts op zwaardere delen als schouders, heupen en knieën.
[naar boven] • Wat is het voordeel van ThermoFit's Symbio® memory foam in vergelijking met andere soorten?

Symbio® memory foam vormt zich sneller naar uw lichaamscontouren dan andere soorten memory foam. U ligt daardoor direct heerlijk comfortabel en als u van slaaphouding verandert, vormt Symbio® memory foam gelijk mee. Door de gunstige temperatuurcurve blijft Symbio® memory foam ook 's winters en bij lagere kamertemperaturen zacht aanvoelen.
[naar boven]Symbio® kussens zijn gemaakt van Symbio® soft memory foam van 55kg/m3.
Symbio® Top is gemaakt van Symbio® medium memory foam van 65kg/m3.
Overigens is de dichtheid maar 1 van de factoren in het unieke recept van Symbio® memory foam.
[naar boven] • Zijn Symbio® producten geschikt als ik last heb van transpiratie 's nachts?

Voor mensen die 's nachts last hebben van transpireren zijn de meeste Symbio® producten uitgerust met 3D-Tex, herkenbaar aan de grijze jersey zijde. 3D-Tex is een ventilerende laag van driedimensionaal polyesterweefsel. Dit zorgt ervoor dat u op een luchtlaagje ligt. Symbio® memory foam zelf heeft een zogenaamde gesloten celstructuur en is niet luchtdoorlatend. Mensen die echter zeer veel last hebben van transpiratie adviseren we in eerste instantie uit te kijken naar een alternatief materiaal.
[naar boven]De Symbio® Fusion voelt net zo uniek als dit kussen er uit ziet, met een ergonomische uitsparing rondom nek, rug en schouders.  Als u ergonomische steun waardeert en lekker wilt wegkruipen in uw kussen, is dit kussen een aanrader. Niet voor niets zeggen wij: een ergonomisch kussen om in weg te dromen.
[naar boven]Ja, de Symbio® Fusion is goed te gebruiken in een standaard kussensloop (zonder uitsparing). Er zijn ook speciale slopen met uitsparing verkrijgbaar. Vraag ernaar bij uw dealer.
[naar boven]De Symbio® Ergonomic is verkrijgbaar in twee hoogtes: Symbio® Ergonomic 10 met een hoogte van 10 cm en de Symbio® Ergonomic 12, met een hoogte van 12 cm. Meerdere factoren bepalen welk kussen het beste bij u past. Mensen die het liefst op hun zij slapen zijn vaak gebaat bij een hoger kussen dan mensen die op hun rug slapen. Ook uw lichaamsbouw, de hardheid van uw matras en uiteraard uw persoonlijke voorkeur zijn van belang. Vraag uw slaapspecialist om een advies wat het beste kussen is in uw situatie.

[Naar boven]De Symbio® Top kan op elk matras dat in goede conditie verkeert worden gebruikt. Het beste comfort krijgt u bij gebruik in combinatie met een stevig veerkrachtig ondermatras. Let erop dat uw matras niet doorgezakt is. De Symbio® Top kan het comfort van uw matras sensationeel verhogen, maar maakt van een oud matras geen nieuw matras.
[Naar boven] • Ik heb een niet-standaard maat matras, kan ik toch een Symbio® Top gebruiken?

Indien u een oplegmatras in een andere maat dan standaard verkrijgbaar wenst, neemt u dan contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden voor maatwerk met u te bekijken.
[Naar boven] • Kan ik een elektrische deken gebruiken op de Symbio® Top?

Ja, u kunt een elektrische deken gebruiken. Legt u de elektrische deken op het oplegmatras, niet eronder. Wel kan een elektrische deken invloed hebben op het slaapcomfort. De extra warmte van een elektrische deken kan zorgen dat het oplegmatras zachter wordt. Verder zijn elektrische dekens minder elastisch, waardoor het oplegmatras zich mogelijk minder goed naar uw lichaam vormt.
[naar boven] • Ik neem een geur waar na het openen van de verpakking. Wat kan ik daar aan doen?

Het product is ingesloten geweest in de verpakking. In een enkel geval is het mogelijk dat u na het openen van de verpakking een lichte geur van het materiaal waarneemt. Deze is volkomen onschadelijk en verdwijnt binnen enkele dagen. Luchten laat de geur nog sneller verdwijnen.
[Naar boven] • Wat is de bovenzijde van de Symbio® Top?

U kunt op beide zijden slapen. De Symbio® Top is uitgevoerd met een witte warme winterzijde en een koele grijze zomerzijde. Kiest u zelf de slaapzijde die u het meest comfortabel vindt.
[Naar boven] • Na voor het eerst op mijn nieuwe oplegmatras te hebben geslapen, heb ik toch rugpijn. Is het oplegmatras wel geschikt voor mij?

Het menselijk lichaam moet wennen aan veranderde omstandigheden. De een heeft een wat langere aanpassingsperiode nodig dan de ander. Gun uw lichaam de tijd. U zult zeker niet de eerste zijn die na een paar weken gewend is en nergens anders meer op wil slapen.
[Naar boven] • Hoe lang gaat een ThermoFit Symbio® product mee?

Hoewel uw oplegmatras veel langer kan meegaan, mag u minimaal 5 jaar goede productprestaties verwachten, bij normaal gebruik van ongeveer 8 uur per dag. De levensduur is altijd afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, lichaamsgewicht, onderhoud en gebruiksduur.
[Naar boven] • Hoe kan ik mijn ThermoFit Symbio® product reinigen?

Alle ThermoFit Symbio®  hoezen zijn afritsbaar en wasbaar op 30°C. Raadpleeg ook de wasvoorschriften op het waslabel van de hoes. De binnenkant van ThermoFit® producten behoeven in principe geen onderhoud. U kunt het memory foam indien nodig met een vochtig doekje en milde zeep schoonwrijven. Het schuim droogt langzaam, gebruikt u daarom niet meer water dan nodig.
[Naar boven] • Kan ik extra hoezen en slopen bestellen?

Ja, reservehoezen en slopen zijn verkrijgbaar via uw ThermoFit Symbio® dealer.
[naar boven] • Wat moet ik doen als het product niet aan mijn verwachtingen voldoet?

ThermoFit® staat in voor de kwaliteit van de producten. U heeft op alle ThermoFit Symbio® producten vijf jaar garantie op constructie- en fabricagefouten. Indien u niet tevreden bent over het aangekochte product, neemt u dan contact op met onze klantenservice.
[naar boven]


*
Which SymbioŽ pillow is the best for me?

Choose from three pressure relieving pillows for a comfortable and healthy night´s sleep. Complete your night time comfort with Symbio® Top!


 • Which SymbioŽ pillow is the best for me?
 • Which SymbioŽ pillow is the best for me?
 • Which SymbioŽ pillow is the best for me?
 • Which SymbioŽ pillow is the best for me?
*